Trogirski muzej najavljuje izložbu "110 godina nogometa u Trogiru … i nikad nas neće štufat!"

TROGIR - Obljetnička izložba 110 GODINA NOGOMETA U TROGIRU … i nikad nas neće štufat! otvorit će se u srijedu, 19. listopada 2022. godine u 17:00 sati u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira.

Ovom izložbom HNK Slaven prisjeća se ljeta 1912. kada je osnovan Sportski klub Trogir koji je od tada do danas doživio brojne promjene…

- Kroz povijest mijenjale su se države, mijenjalo se ime kluba, bilo je uspona i padova, ali nikad nije prestao žamor djece, trka za balunon i huk s tribina između dvije kule! Danas, okupljeni oko HNK Slaven, u školi nogometa imamo oko 260 djece raspoređene u devet kategorija, idealne uvjete za treninge i utakmice, školovane i licencirane trenere, što nam u budućnosti daje garanciju da ćemo od naše djece i mladeži stvoriti dobre sportaše i još bolje ljude! - rekao je Mario Juranović, predsjednik HNK Slaven.

Za postav izložbe zaslužna je Daniela Kontić, kustosica dokumentaristica Muzeja grada Troigra, a za tehnički postav Neda Đogić.

Kako je počela organizirana nogometna igra u Trogiru, kako se razvijala na našoj Batariji – jedinstvenom nogometnom igralištu, koje je zapažene rezultate ostvario HNK Slaven, saznajte na izložbi koja će biti postavljena u Muzeju grada Trogira do 28. listopada 2022. godine.

D.G.