TROGIRSKA KAMENA ENCIKLOPEDIJA Gradonačelnik Trogira objavio u kojoj je fazi obnova Kule Kamerlengo

TROGIR – Trogirski gradonačelnik Ante Bilić osvrnuo se na obnovu trogirske Kule Kamerlengo. Objavio je u kojoj je fazi projekt “Trogirska kamena enciklopedija”.

– Mnogi od vas interesirali su se u kojoj je fazi projekt obnove Kule Kamerlengo, odnosno projekt “Trogirska kamena enciklopedija” koji obuhvaća obnovu i revitalizaciju naših najznačajnijih spomenika u staroj jezgri. Tri godine trajala su nužna stručna ispitivanja i provedba natječaja za arhitektonsko rješenje koje smo dobili prošle godine. Od tada do danas, gradski djelatnici radili su na zahtjevnom i vrlo obuhvatnom poslu ishođenja potrebne dokumentacije i konačno možemo reći da je ona u potpunosti spremna, da imamo sve dozvole za obnovu Kule Kamerlengo, predjela Batarija s Marmontovim glorijetom i Kule sv. Marka.

Sada čekamo adekvatan natječaj za financiranje iz europskih sredstava u sklopu nove financijske perspektive. Očekujemo raspisivanje natječaja tijekom 2021. U međuvremenu, pripremat ćemo dokumentaciju za obnovu sjevernih i južnih gradskih vrata i Male lože na rivi, čime ćemo zaokružiti ovaj projekt koji je važan u smislu očuvanja i oplemenjivanja naše baštine, ljepšeg grada i kvalitetnije turističke ponude – poručio je gradonačelnik Trogira, Ante Bilić.

D.G.