Trogir sufinancira troškove medicinski potpomognute oplodnje

Ovom mjerom želi se pomoći demografski oporavak i obiteljima donijeti veselje koje žele, ali im zbog niza problema dostizanje istog nije polazilo za rukom!

Grad će sufinancirati troškove medicinski potpomognute oplodnje koja je provedena u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi u Hrvatskoj ili inozemstvu, u visini od 75 % troškova, odnosno maksimalnih 1500 eura po postupku, a u jednoj godini moguće je podnijeti dva zahtjeva za sufinanciranje, donosi Dalmacija danas.

- Ako ćemo ovom mjerom olakšati skupe postupke, pomoći u proširenju jedne obitelji i da dobijemo jednog malog sugrađanina ili sugrađanku, mjera je uspjela - istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić koji je dodao i kako je jako ponosan na ovu mjeru, koja je i socijalna i humana, a i demografska u konačnici.

Ovo pravo ostvaruju bračni partneri, izvanbračni partneri te žene koje ne moraju biti ni u braku ni u izvanbračnoj zajednici.

Borba s neplodnošću danas je nažalost sve češća pa je ovakva inicijativa u situaciji kontinuiranog nacionalnog demografskog pada svakako dobrodošla!

J.T.