Tristotinjak sudionika Rovinjskog božićnog đira - Prikupljeno više od 5.000 eura za dobrotvorne svrhe

ROVINJ - Čak nešto više od 5.300 eura prikupljeno je protekle subote u sklopu još jednog Rovinjskog božićnog đira, humanitarne manifestacije u organizaciji Sportske zajednice Grada Rovinja.

Pod motom “Svi za Stjepana” okupilo se tristotinjak sudionika – trkača, biciklista i pješaka koji su sudjelovali u ovoj tradicionalnoj utrci, te time podržali svog sugrađana Stjepana, šestogodišnjaka koji se od rođenja bori s teškim dijagnozama, a za kojega su namijenjena prikupljena sredstva.

Brojni građani i prolaznici u humanitarnoj su akciji imali priliku sudjelovati donacijom ili kupnjom božićne kapice, kalendara i drugih rukotvorina.

Za zagrijavanje sudionika bio je zaslužan “Dream drum”, skupina nekolicine članova rovinjske Limene glazbe, a na startnoj točki, Gradskoj tržnici, sudionicima su podijeljeni voda i čaj, kao i kroasan, razni kolači, te voće.

Prvi su krenuli biciklisti koje su pratili članovi Vespa kluba Rovinj, zatim trkači, a na kraju i pješaci, na čelu s malim Stjepanom. Po prvi su put na ovoj manifestaciji sudjelovali “Opatijski kukali” koji su, s rovinjskim kupačima, zaplivali kod Velikog mola.

Pri povratku, također na Gradskoj tržnici, sudionicima su na kraju podijeljene simbolične medalje koje su izradili članovi Društva osoba s invaliditetom Rovinj.

I.B.