Treći po redu Hrvatski ronilački kongres okupit će eminentne stručnjake iz područja ronjenja, ekologije, znanosti i sporta

SPLOIT - Plava promocija organizira III. Hrvatski ronilački kongres u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Turističkom zajednicom splitsko-dalmatinske županije, Ronilačkim klubom HRVI Nemo-Adriatic i DC Marco Polo uz podršku Hrvatske turističke zajednice koji će se provoditi 17. i 18. ožujka 2023. godine u Splitu.

Kongres će okupiti ronilačku populaciju iz svih dijelova Republike Hrvatske i regije, a provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Foto: Plava promocija

Treći hrvatski ronilački kongres s međunarodnim sudjelovanjem provodi se u cilju razmjene znanja i iskustva s kolegama u struci, a obrađivat će brojne aktualne teme izravno vezano uz segment ronjenja, praćenje trendova u ronjenju ne samo kao sportskoj aktivnosti nego u ronilačkom turizmu, ronjenju u službama spašavanja, ronjenju kao gospodarskoj aktivnosti, zaštita podmorja, zdravstveni aspekt ronjenja, unaprjeđenje poslovnih procesa u ronilačkom turizmu digitalnim alatima te digitalizacija, modernizacija ronilačke ponude i promocija na svim razinama.

Kongres će okupljati relevantne stručnjake iz različitih područja i segmenata rada; profesore, liječnike, znanstvenike, sportaše, rekreativce, volontere, službe spašavanja i dr. dok je ove godine naglasak na službe spašavanja, promociju te digitalizaciju ronilačke ponude jer osim što je generator predsezone i posezone, ronjenje je jedan od boljih i unosnijih turističkih proizvoda te daje dodanu vrijednost ukupnoj turističkoj ponudi, a još uvijek nije u cijelosti iskorišteno.

U sklopu ronilačkog kongresa, 19. ožujka 2023. godine provodit  će se nekoliko ekoloških akcija čišćenja podmorja u kojima će sudjelovati sudionici i posjetitelji kongresa s ciljem ukazivanja na globalni problem onečišćenja podmorja i podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode.

Kongres će sadržavati i izložbeni prostor gdje će izlagači iz ronilačke industrije prezentirati najnovije usluge, proizvode i tehnologije iz Hrvatske i inozemstva dok se ujedno nastoji podići interes dionika turističkog sektora za područje ronilačkog turizma.

Prijave na kongres moguće su OVDJE, a za dodatne informacije organizatore je moguće kontaktirati putem maila: info@plava-promocija.com

I.G.