Traži se najbolje idejno rješenje za izgled nove rive u Makarskoj

MAKARSKA – Grad Makarska je raspisao, a Društvo arhitekata Splita (DAS) provodi natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja uređenja i urbane opreme gradske rive u Makarskoj.

Ovim projektom traži se kvalitetno prostorno i oblikovno idejno rješenje uređenja gdje je potrebno uskladiti današnje urbane, socijalne, društvene potrebe građana i turista s povijesnom urbanističko – arhitektonskom strukturom rive i krajolika te omogućiti funkcionalan, kvalitetan i sadržajno kreativan boravak građana i gostiju na otvorenom javnom gradskom prostoru, stoji u opisu natječaja.

Uređenje rive će, osim radova na opločenju, postavljanju urbane opreme i rasvjete, inicirati i
promišljanja o zatvaranju kolnog prometa na dijelu rive.

Procijenjena vrijednost nabave – projektni natječaj i kasniji pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave, sastoji se od nagradnog fonda, isplate naknada radnim tijelima i izrade projektno – tehničke dokumentacije, i iznosi ukupno 1.546.868,71 kuna bez PDV-a.

Planirana okvirna sveukupna vrijednost investicije za opremanje i uređenje iznosi 37.462.500,00 kuna (bez PDV-a).

Rok predaje natječajnih radova je 21.06.2022. godine do 16:00 sati, Društvu arhitekata Split (DAS), a ocjenjivački sud odabrat će najbolje rješenje u roku 30 dana od dana predaje natječajnih radova.

Detaljne informacije nalaze se na internet stranici DAS-a.

J.K.