Traje betoniranje mosta preko Stonskog kanala - Završetak se očekuje početkom iduće godine

Već tri mjeseca odvija se promet na dovršenoj dionici brze ceste zajedno s Pelješkim mostom. Radovi na preostalom dijelu projekta dugom sedam i pol kilometara trebali bi završiti početkom iduće godine.

Posljednja dionica pristupnih cesta od Prapratnog do Zaton Dola još uvijek je gradilište. U tijeku je betoniranje mosta preko Stonskog kanala.

- Istovremeno na tunelima Polakovica i Supava, preostalim tunelima od ovog mjeseca aktivni su i elektroradovi, dakle, instalacije i opremanje tunela. Očekujemo da bi moglo biti iduće godine, ako ne bude nekih većih problema da i ova posljednja dionica bude spremna za puštanje u promet zajedno s ostatkom projekta - rekao je Davor Perić, Hrvatske ceste.

Tijekom turističke sezone koja još uvijek traje u Stonu je velika prometna gužva, ali i puno turista.

- I oni koji nisu se mislili zadržavati zadržavaju se. Tako da je ova godina stvarno specifična i nadam se da će sljedeće godine to doći u neku normalu, jer ovo je bilo stvarno toliko teško i odraditi ovu sezonu. Još uvijek traje - rekao je Jozo Barović, ugostitelj.

Pelješkim mostom i već dovršenom cestom od puštanja u promet do danas prošlo je više od 850 tisuća vozila.

- Nije zabilježeno na svu sreću nekih većih problema niti prometnih nesreća. Isto tako treba napomenuti da je u ovom trenutku po završetku ljetne sezone promet i značajno pao - naglasio je Perić.

Najviše vozila zabilježeno je u srpnju nakon samog otvorenja, a neki su pak čekali manje vrućine za prvi prelazak preko mosta.

- S obzirom na povezanost koju sad imamo, mislim da je ovo definitivno glavni projekt u Hrvatskoj - rekao je Robert Predrag Žmire iz Trogira.

- Baš smo bili oduševljeni s izletom preko Pelješkog mosta. Bilo je izvanredno - naglasio je Antun Škunca iz Novalje.

Kad se cijeli projekt povezivanja Hrvatske dovrši, a to će biti vrlo brzo, dojam će zasigurno biti još bolji, piše HRT.

I.G.