Tradicionalni mimohod i prijem Narodne Glazbe u Općini Vela Luka

VELA LUKA - Općinska Načelnica bila je domaćin tradicionalnog prijema za članove Narodne glazbe Vela Luka, općinske službenike i službenike županijskih službi.

Protekle dvije godine, kao posljedica covid krize i propisanih epidemioloških mjera prijemi su izostali, a u petak se obnovila ova dugogodišnja tradicija tzv. silvestarskog prijema za članove Narodne Glazbe.

Veloluški mužikanti su nakon mimohoda zasvirali ispred zgrade Općine, što se pretvorilo u pravi promenadni nastup koji je izazvao pažnju i znatiželju domaćih i gostiju.

Pozdravne govore na prijemu održanom u općinskoj vijećnici su održale općinska načelnica Katarina Gugić i predsjednica Narodne Glazbe Joanna Rose Mikulandra.

Načelnica je naglasila važnost Narodne Glazbe za život mjesta, a posebno je naglasila kako se radi o najstarijem društvu u mjestu, osnovanom davne 1893. godine.

Predsjednica Joanna se zahvalila na podršci Općine u radu društva, a bez koje ne bi bilo moguće održavati aktivnosti. Također, je istaknula i pohvalila trud i upornost mladih mužikanata, a koji tek nakon dvije godine učenja i ovladavanja instrumentima postaju punopravni članovi.

I.G.