Tradicionalni koncert “Pismo moja, hrli tamo – Zagrebu na dar”, 3.prosinca 2023.

ZAGREB - Tradicionalni koncert najboljih dalmatinskih klapa na kojem nastupaju najuspješnije klape nagrađene na najznačajnijem klapskom natjecanju, Festivalu dalmatinskih klapa koji se održava u srpnju 2023. godine u Omišu, središtu klapske pjesme 57. put zaredom.

Koncert u Lisinskom glazba je za dušu svim Zagrepčanima i brojnim Dalmatincima u Zagrebu, kako onima koji žive i rade u hrvatskoj metropoli, tako i studentima koji koriste priliku utažiti želju za rodnim krajem kroz pjesmu, ali i kroz zajednička druženja poslije koncerta.

Tradicionalna gostovanja najboljih klapa u Lisinskom pridonose učvršćivanju odnosa između Zagreba i Omiša te suradnji koja je postala simbolom zajedništva hrvatskog sjevera i juga.

Nagrađene klape s ovogodišnjeg 57. Festivala dalmatinskih klapa Omiš:

Muška klapa Bošket - Zagreba

Muška klapa Dalmari - Maribor, Slo

Muška klapa Mriža - Split

Ženska klapa Armorin - Zagreb

Ženska klapa Kapric - Zadar

Ženska klapa Oželanda - Zagreb

Ženska klapa Mirabela (CZK) - Omiš

Mješovita klapa Kampaneli - Donja Kaštela

Mješovita klapa Žrnovnica - Žrnovnica

Gost koncerta: Ivica Sikirić Ićo

Dio programa biti posvećen u čast velikog klapskog tenora Vinka Coce, povodom desete obljetnice njegove smrti (27. listopada 2013.).

Studenti ostvaruju 50 % popusta na cijenu ulaznice uz predočenje studentske isprave. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.

Sponzorirani sadržaj