Tradicionalna regata Sv. Vid ove godine u novom terminu

RIJEKA – Regata “Sv.Vid” u organizaciji Jedriličarskog kluba “3.  Maj” Rijeka, ove godine će se održati u novom terminu. Naime, u nadi da će u svibnju biti pogodniji  vremenski uvjeti za jedrenje, dvodnevna regata bit će održana u subotu i nedjelju,  14. i 15. svibnja 2022. godine. Inače, do sada je to uvijek bilo za vikend oko blagdana sv. Vida.

Jedriličarski klub “3. Maj”, kao nositelj omladinskog jedrenja u gradu Rijeci, od 2004.  godine organizira regatu “Sv. Vid” u kategorijama Optimist, ILCA 4 i ILCA 6, jedri se u  akvatoriju ispred brodogradilišta “3. Maj” i Kantride.

Planirano je 5 plovova. Start prvog plova zakazan je za subotu, 14. svibnja 2022.  godine u 11 sati, a prije svega će ovisiti o vremenskim uvjetima i vjetru na regatnom  polju. U nedjelju, 15. svibnja 2022. godine, poslijednjeg dana regate, oko 14 sati  planirana je podjela medalja za najbolje jedriličare u svojim kategorijama.

Podjela medalja te sve vezano za regatu odvijati će se u lučici “Brgudi” koja se nalazi  uz zapadni ulaz u brodogradilište “3. maj”, odnosno ispod Sportskog parka na Kantridi.

D.G.