TKO PRIJE NA UNIJE Prijave za natjecatelje su otvorene još danas!

U vikednu pred nama atraktivna regata krstaša iz Pule na Unije pod nazivom 2. TKO PRIJE NA UNIJE.

Ove godine je 2. izdanje regate suradnje JK Delfin Pula i otoka Unije. Planirani start regate je u Puli, kod otoka Veruda/ Fratarski u subotu 20.05. ujutro u 9h. Jedri se do Unija. To je jedina jedriličarska atrakcija za jedriličare krstaše ovog vikenda na Kvarneru.

- Dolaze nam jedriličari iz Slovenije, iz Istre i sa Kvarnera. Očekuje se 40tak prijava jedrilica, a danas je ujedno i zadnji dan prijave i uplate kotizacije za večeru samo 15 EUR/osoba.

Za sada je najavljena lijepa bura pa bi to mogla biti uzbudljiva regata, pravi regatni sprint iz Pule na Unije.

Nakon regate na Unijama se planira ručak- janjetina pod pekom i zanimljivi program - turnir u pikadu, DJ.... Pripremaju se majice i nagrade u duhu kako to JK Delfin sa partnerima uvijek radi - poručuju organizatori.

Regata ima šansu postati jedna od atraktivnijih u ovom akvatoriju. Prošle godine je u petak bio start iz Pule, a u subotu se regatavalo oko Unija i Srakana. Ovogodišnje drugo izdanje odlučili su se za start u subotu iz Pule na Unije, a u nedjelju je u planu zajednički start ispred Unija, a u dogovoru sa natjecateljima u subotu navečer dogovoriti će se satnica starta za nedjelju i ciljna linija.

Foto: JK Delfin

- Regata se boduje za Argonaut kup kao što su se bodovale i Brioni i Full Moon u organizaciji JK Delfin, a održava se po pravilima HJS i vozi se po OPEN i ORC. Podržavateji regate su: TZ Mali Lošinj, Barabar, Pekara Crosta Unije, ŽLU Mali lošinj, Adrinaut, pivo Pan, AGD reklame, regate.com.hr, regional, morski, nautica portal .....To je ujedno i jedina regata koja se održava na Unijama pa se želi postići i svojevrsna prepoznatljivost u jedriličarskim krugovima privlačeći vrsne jedriličare i entuzijaste krstaše. Kvalitetnom organizacijom i brojnošću natjecatelja i posjetitelja na otok kreira se i novi identitet prepoznatljivosti Unija kojom se otvara i turistička i nautička sezona poručuje predsjednica Jk Delfin - Sanja Vale Čupić.

Prijavnica i više info na stranicama JK Delfin.

Što reći za kraj najave... ako nemate pametnijeg posla za vikend pred nama pripremite brodove i put Pule.

A svi ostali zaljubljenici u Unije koji ne jedrite pozvani ste na turnir u pikadu i feštu direktno na Unije.

Katamaran ide:

- iz Pule u petak i nedjelju u 7 ujutro i na Unijama je u 8:15h

- iz Lošinja u nedjelju u 9:20h i na Unijama u 11:00h

- iz Rijeke u subotu u 14:30 i na Unijama u 16:45h

I.B.