TKO JE KRIV ZA NESREĆU? Austrijanki u Komiži na ovom mjestu pao je kamen na glavu

KOMIŽA - Teške ozljede glave dobila je jučer 74-godišnja Austrijanka u Komiži koja se nažalost našla na krivom mjestu u krivo vrijeme. Želeći se skloniti od kiše, zaklon je potražila ispod krošnji borova i onda se dogodila nesreća.

- Padala jaka kiša i samo se odozgo odlomio kamen i pogodio je nesretnu ženu u glavu. Došla je policija, pa vatrogasci i policijskim brodom su pošli za Split, jer  valjda po neveri nije mogao helikopter – kazuje nam jedna gošća Komiže.

Foto: Čitateljica

- Ovo ti je inače baby golf od hotela. Hotel uskoro ide u rekonstrukciju. To je onaj hotel oko kojeg su se lomila koplja. Ovo je inače bilo na glavnoj plaži tamo kod gospe Gusarice – dodaje.

Podsjetimo, policija je izvijestila kako je utvrđeno da je žena zadobila ozlijede glave koje su okarakterizirane kao teške tjelesne ozlijede opasne po život. Policija je dojavu o nesreći dobila oko 11 sati. Turistkinja je bila na plaži i htjela je potražiti zaklon od kiše.

Foto: Čitateljica

Park u vlasništvu crkve, a mini golf igralište u vlasništvu hotela - mirovinskog fonda

Doznajemo da je nesretna žena bila gošća hotela u Komiži. Ne možemo ne postaviti pitanje odgovornosti onih koji bi dovodili goste, a da im ne osiguraju ono osnovno - sigurnost.

- To je park koji je uz hotel i čisti se, u vlasništvu je crkve. Dogodio se nesretni slučaj, nažalost žena je stradala, a dogodit se može bilo kome i bilo kad - kazala nam je gradonačelnica Komiže, Tonka Ivčević.

Foto: Čitateljica

Na pitanje tko je odgovoran za činjenicu da ovaj strmac nema ama baš nikakvu zaštitu od nezgode, odgovara:

- Znam da će crkva poduzeti korake da se postavi ograda, da se ne bi dogodilo. Razgovarala sam sa svećenikom. Mini golf je vlasništvo hotela, oni održavaju taj dio, a vlasnik hotela je mirovinski fond - ispričala je komiška gradonačelnica.

Dok se oni dogovore tko je (ne)odgovoran, žena koja je u Komiži htjela odmoriti, sad se u splitskoj bolnici bori za život, a ovaj po život opasan dio grada ograđen je vatrogasnom trakom.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Turistkinji u Komiži pao kamen na glavu – Hitno je prebačena u KBC Split | | Morski HR
KOMIŽA - S Visa je danas policijskim gliserom do KBC-a Split prebačena 74-godišnja strana državljanka koja je u Komiži zadobila teške ozljede glave. Ženi je, naime, u Komiži pao kamen na glavu.