Tko je kriv što je projekt Mrtvaška neslavno propao?

Projekt izgradnje lučice "Mrtvaška" na Iloviku propao je neslavno, istaknuli su na konferenciji za novinare predstavnik stanovnika tog otoka i vijećnici Županijske skupštine primorsko-goranske. Smatraju da "Mrtvaška" nikad nije bila strateški važan projekt za povezivanje otoka s ostatkom Jadrana.

Pitaju se zašto je, iako, kako oni tvrde loš i protuzakonit, obustavljen, a prije toga se mjesecima na njemu inzistiralo. Riječ je o projektu vrijednom 80 milijuna kuna.

Državna brodska linija D311 koja je povezivala Ilovik i uvalu Mrtvaška i koja je izmještena zbog radova još uvijek nije vraćena, a javnost i dalje ne zna tko će odgovarati zbog odluka koje će u konačnici Primorsko-goransku županiju stajati višemilijunske iznose.

Slikaj mul, rivu ili lučicu kojima treba obnova! | | Morski HR
Stanovnici Ilovika već dulje vrijeme prosvjeduju protiv izgradnje i modernizacije lučice Mrtvaška na Lošinju koja se upravo i gradi radi njih, ali i nekih budućih planova razvoja oba otoka. S druge

Prozivamo župana Komadinu

- Vraćanje linije hitno. Ovdje prozivamo župana Komadinu koji je već toliko na vlasti i trebao je naučiti da osveta i osvetničko ponašanje nije način na koji bi se vlast smjela i morala ponašati, da hitno reagira i naloži Županijskoj upravi da da suglasnost za vraćanje linije. Tražimo i hitnu sanaciju uvale Mrtvaška te odgovornost - poručio je Ladoslav Radoslović, predstavnik MO Ilovik.

- Dakle, tko će i u kojoj mjeri platiti napravljenu štetu, govorimo zasigurno o nekoliko milijuna kuna. Možemo reći, županija će to platiti, ona je to dužna platiti, ali zapravo će to platiti građani PGŽ-a i moramo znati, upravo iz tog razloga, tko je odgovoran za to. Projekt, na ovaj način, kako nam se sada prezentira, nije završen, nego je na neki način, zataškan - je li tako, pita Iva Rinčić, klub nezavisnih vijećnika u Županijskoj skupštini PGŽ-a, piše HRT.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

RASKINUT UGOVOR Prekida se gradnja luke Mrtvaška na Lošinju! | | Morski HR
MALI LOŠINJ/ILOVIK - Županijska lučka uprava Mali Lošinj pokrenula je postupak raskida ugovora o financiranju bespovratnim sredstvima projekt dogradnje luke otvorene za javni promet Mrtvaška. - Naime
SAVAR – DUGI OTOK Slikaj mul, rivu ili lučicu kojima treba obnova! | | Morski HR
Nakon dugotrajnih prosvjeda Ilovčana protiv izgradnje nove luke u Mrtvaški na Lošinju, koja bi koristila njima, ministar mora Oleg Butković je kazao “Ako su ljudi protiv projekta, logično