Tko čeka taj i dočeka - izjava koja ne vrijedi za splitski KBC koji je na rubu pucanja!

SPLIT - Osoblja nigdje, čekaonice krcate, nervoza se širi na sve strane, tako nekako opisuju stanje KBC-a Split kojem gravitira oko milijun pacijenata.

Kronični nedostatak liječnika, tehničara i medicinskih sestara trese jednu od najvećih državnih bolnica. Natječaj za 162 otvorena radna mjesta ovdje traje još 4 dana, a najtraženije su upravo medicinske sestre i tehničari, piše Dnevnik.hr.

Foto:YouTube/KBC Split

No, koliko god da splitska bolnica traži ljudstvo, stopa zapošljavanja je na sramotno niskoj razini. Situaciju je možda najslikovitije opisala glavna sestra KBC-a Ivanka Ercegović:

- Od osmoga mjeseca u četvrtom natječaju potražujemo 157 srednjih medicinskih sestara u četiri natječaja i onda zaposlimo 17.

Izjava je ovo koja o kritičnosti situacije govori sama za sebe. Slično je i s liječnicima od kojih ogroman broj tek treba završiti specijalizaciju. A posla je i preko glave, čekaonice su puno i kako smo sve bliže sezoni gripe situacija će se vjerojatno dodatno komplicirati.

Liječnici tvrde kako rade sve što mogu. U to ne sumnjamo, no neizbježno je zapitati se kako smo se doveli u ovako lošu situaciju!

J.T.