TKO ĆE DO DRAGOCJENOG MJESTA? Općina Postira raspisala natječaj za komunalne vezove

POSTIRA – Općina Postira raspisala je proteklog tjedna Natječaj za prikupljanje zahtjeva za dodjelu komunalnih vezova u luci Postira.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju sve pravne i fizičke osobe koje ispunjavaju natječajne uvjete. Uz natječajem propisanu dokumentaciju, ponuditelji moraju imati administrativno i stvarno prebivalište na području općine Postira ili moraju imati brod upisan u ispostavu nadležne Lučke kapetanije.

Rok za dostavu ponuda je 15 dana od dana objave obavijesti o natječaju na web stranici Općine Postira i oglasnoj ploči, odnosno do 28. srpnja 2021. godine.

Objavu natječaja na web stranici Općine Postira i dijeljenje objave na Facebook profilu općinskog načelnika Siniše Šime Marovića pozdravili su i iz Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, čime je, kako kažu, dan primjer i značajan doprinos transparentnosti poslovanja te jedinice lokalne samouprave.

– Samo raspisivanje natječaja pokazuje da imamo najpošteniju namjeru, obzirom da nas Zakon i Ugovor o koncesiji ne obvezuje na raspisivanje natječaja. Mislim da smo čak i jedina Općina u našoj županiji koja je nove vezove odlučila dodijeliti putem javnog natječaja. Krivo nam je što nismo Zakonski u mogućnosti utvrditi još dodatnih kriterija, a da na neki način nisu diskriminirajući, jer ovako ćemo imati puno više zainteresiranih a koji ispunjavaju minimalne kriterije, nego što li je slobodan broj vezova. Samim time povjerenstvu će još teže biti objektivniji u odlučivanju. Tako da nam raspisivanje natječaja zasigurno ne jamči da neće biti nezadovoljnih, al smatram da je ovo, obzirom na okolnosti i Zakonsku podlogu, trenutno najpošteniji i najtransparentniji mogući način – poručuje načelnik Postira, Siniša Šime Marović.

D.G.