Tjeraju ih iz Splita jer rade komunalni nered, ali one ne namjeravaju otići!

Radi se o majci i kćeri koje se sele iz kvarta u kvart i izgleda predstavljaju noćnu moru komunalnom redu i miru građana. No, unatoč policijskim mjerama, one se ne daju van grada!

Majka i kći koje svoje osobne predmete ostavljaju po cijelom gradu do jučer su boravile u Gradskom kotaru Bol. Prvo su deložirane iz garaže na Blatinama, potom su boravile na području splitskih Bačvica, a sada su se, unatoč zabrani zadržavanja na području Splita, nastanile na Plokite, piše Slobodna Dalmacija.

A pazite sad ovo - ponuđena im je socijalna pomoć koju su odbile izjavivši da novaca imaju te da u danu, od povrata boca zarade više od 6000 bivših nam kuna iliti gotovo 800 eura!

- Pomoćna kuharica u sezoni ima plaću 6000 kuna, a ja ovako, skupljajući boce, imam isto toliko plus manča, hrana, svašta nešto... Bolje raditi ovo nego u kuhinji. Na zraku ste i kad skupite boca imate više nego kao pomoćna kuharica u restoranu gdje ste u vrućini i još ne znate hoće li vas gazda platiti -rekla je novinarki Slobodne Dalmacije jedna od njih.

Tako da ispada kako je ovo pitanje lifestyle-a, koji se doduše ne sviđa nikome oko njih, ali njih nije previše briga za mišljenje drugih. Dakle odbijaju socijalnu pomoć i sele se na različite ulice u gradu na kojima jedu, spavaju i obavljaju sve ostale radnje. A to znači i vršenje nužde, velike i male po okolnim grmovima.

 - Gospođe dođu ujutro na lokaciju i tu neprestano borave do večernjih sati kada vjerojatno krenu u skupljanje boca. Kako u blizini ne postoji javni wc, a u tri obližnja kafića nemaju pristup, nuždu obavljaju i usred dana po grmlju ili uz kontejnere tako da je smrad sve intenzivniji. Koliko vidimo iz teksta na portalu SD dobile su i kaznu i mjeru udaljenja s područja grada Splita na šest mjeseci u roku od osam sati, ali očigledno se ne drže toga i borave na 100 metara od stanice prometne policije - požalili su se stanari ulice Put Plokita.

Kazne, mjere zabrane pristupa i sve druge policijske mjere izgleda na njih pretjerano ne djeluju.

J.T.