TJEDNA PROGNOZA Nastavlja se kišno vrijeme

Danas će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, osobito duž obale. Povremeno se očekuje kiša, a prema kraju dana u Dalmaciji su lokalno mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju ponegdje i jak. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, na udare i olujno. Navečer na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva, u Gorskom kotaru i Lici mjestimice malo niža.

Pomorce i nautičare se upozorava na mjestimične udare juga, koji će jačati tijekom dana na 35-40, a u noći na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će okretati buru 35-45 čvorova. Ponegdje nevere, osobito u noći.

Slično vrijeme očekuje se i sutra. Na Jadranu umjereno jugo, ponegdje na jugu i jako, a na sjevernom dijelu bura koja će se do večeri proširiti duž obale. Najniža jutarnja temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna između 11 i 16 °C, u gorskoj Hrvatskoj malo niža.

I dalje promjenjivo


Nastavak promjenjivog vremena na Jadranu donijet će kišu, češće u Dalmaciju, u kojoj će još i u nedjelju puhati jako jugo. U ponedjeljak će posvuda zapuhati bura, lokalno s olujnim udarima, a oslabjet će uglavnom već u utorak. Temperatura će postupno rasti.

Na kopnu će nedjelja biti s najviše oblaka, pri čemu ponegdje i još malo svježija, uz umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Početkom tjedna i dalje nestabilno, ali s rjeđom kišom i sunčanim razdobljaima pa će i danju biti toplije, osobito na istoku, prognozira za HRT Izidor Pelajić iz DHMZ-a.

Za obalu je i dalje na snazi upozorenje Meteoalarma zbog jakog vjetra i grmljavinskih nevremena.

D.G.