Tito u kupaćima osvanuo na muralu u Rovinju: "Nema tu politike, tema je ljeto i uživancija!"

Uvijek je znao uživati u životu, a ni u ovom slučaju ne izgleda kao prvi među drugovima već kao turist koji uživa na zasluženom odmoru. Tito je  osvanuo na muralu"El Presidente" u Rovinju, u kojem je prikazan kako se u crvenom kupaćem kostimu sunča pod palmama, piše Istra24. Autor murala je ulični umjetnik Boris Bare.

Kako piše Jutarnji list, Bare je  naslikao Josipa Broza Tita, u crvenim kupaćim gaćicama, sa sivom trakom preko njih, opuštenog u ležaljci. Nogu je stavio jednu preko druge, ruke pod glavu, na glavi sunčane naočale. Trbuščić se ističe, no ne previše. U pozadini, nekoliko palmi. Naziv je slike El Presidente, mjesto radnje Brijuni.

View this post on Instagram

A post shared by Boris Bare (@bare.boris)

- To je rad kojeg sam naslikao upravo u Rovinju za jedan trgovački centar, Retail. Tema je ljeto i uživancija. Pozvali su nas trojicu i tamo smo radili posljednjih dvanaest dana, oslikali smo pedesetak radova na 1500 kvadrata otprilike". Zašto Tito? "Pao mi je na pamet. Nije riječ o nikakvoj političkoj poruci, Brijuni su relativno blizu pa je to bila asocijacija - rekao je Bare Jutarnjem listu. S njim su slikali Marin Remić i Vedran Štimac.

- Mural je nastao u sklopu Retail Parka u Rovinju. Temu je bila Ljeto i Rovinj, a mural Tita nema za mene nikakvu političku poruku, htio sam samo prikazati lagodan život s plaže i ljeto - potvrdio je umjetnik za Index.

Bare je, podsjetimo, ove godine, prije nešto više od mjesec dana, naslikao mural posvećen izbjeglicama, na adresi Ilica 83 na zgradi Centra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj, a kojeg su inicirali Festival tolerancije i UNHCR-a Hrvatska, u suradnji s Gradom Zagrebom.

D.G.