Tiskan dragocjen priručnik za komercijalno ronjenje “cRommercial diving”

Brošurica “cRommercial diving” je zbir iskustava ronilačkih radova u našim vodama i na “offshore” postrojenjima po drugim morima, a cilj joj je mladim entuzijastima uštedjeti pogreške koje smo mi stariji činili u težnjama raditi posao koji nije rad već način života, kazao je autor Davor Majkić čije 42-godišnje ronilačko iskustvo mnoge kolege ostavlja bez daha!

Photo: Pogled u plavo

Uputit će Vas da se zapitate želite li to zaista, ako želite – kako to POČETI ostvarivati, što Vas tada čeka i čemu se možete nadati kad to počnete ostvarivati. Nije zaboravljen “mornarski” dio, kako kupovati u Port Saidu a kako piti u Congu ili s rusima, kako spakirati torbu za put, obaveze koje silom prilika ostavljate nekom drugom… sa željom da puno mladih i vrijednih srećem po svim morima.

Photo: Anurag Harichchandrakar/Unsplash

“Ovo nije udžbenik ni priručnik, već razbistrivač zamućenih hrvatskih ronilačkih voda u kojima zločesti predatori love male neiskusne ribe. Nadam se da će potaknuti entuzijaste da razisle i potraže nove informacije prije nego prodaju djedovinu da bi platili školovanje, utrošili dragocjeno vrijeme, odrekli se mnogo čega… i tek tad shvatili da velika riba jede malu… i njene novce.” opisao je autor uvodno knjižicu čije dijelove možete prelistati na poveznici cRommercial diving.

D.G.