Tijekom kolovoza u Hrvatsku stiglo 780 posto više Nizozemaca nego lani

Hrvatska turistička zajednica priopćila je kako je u Hrvatskoj ove godine daleko više nizozemskih turista nego lani.

U Hrvatskoj je u tijeku jako dobra sezona, a među inozemnim tržištima s najvećim turističkim prometom u kolovozu, uz Njemačku, Sloveniju, Poljsku, Austriju i Češku, nalazi se i tržište Nizozemske s kojeg je ostvareno više od 116 tisuća dolazaka te više od 852 tisuća noćenja što u odnosu na isto razdoblje kolovoza lani predstavlja rast od 780 posto u dolascima i 643 posto u noćenjima, kažu u HTZ-u.

Foto: Pixabay / Ilustracija

– Tržište Nizozemske tradicionalno se nalazi među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet, a kada brojke iz kolovoza ove godine usporedimo s istim razdobljem kolovoza rekordne 2019. godine, ostvarili smo 8 posto više dolazaka te 92 posto rezultata u noćenjima. Nizozemci od smještaja i dalje najčešće biraju kampove u kojima su u kolovozu ostvarili više od 506 tisuća noćenja, a u dosadašnjem dijelu godine u kampovima su ostvarili više od 880 tisuća noćenja –  izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako Nizozemci, nakon kampova, najviše noćenja ostvaruju u objektima u domaćinstvu i hotelima.

Dosadašnji tijek sezone s tržišta Nizozemske komentirao je i direktor Predstavništva HTZ-a za zemlje Beneluksa Ivan Novak koji je poručio kako su najave za ostatak ljeta vrlo dobre te da Nizozemska nikada u povijesti nije imala više avionskih linija prema Hrvatskoj.

– Samo prema Splitu prometuje šest aviolinija dnevno, KLM je uveo novu liniju prema Dubrovniku, dok Ryanair leti iz Eindhovena i Maastrichta za Zadar uz već postojeće linije Transavije, Easyjeta i Croatia Airlinesa. Novost u ovoj godini je da će Ryanair od prosinca letjeti iz Eindhovena za Zagreb, čime će Hrvatska gostima iz zemalja Beneluksa biti još dostupnija tijekom čitave godine – poručio je Novak.

Foto: HTZ

HTZ nastavlja u revijalnom tonu pa su nam priopćili kako u Hrvatskoj trenutačno boravi nizozemski novinar Jaan Juriaan Teuling, koji će u organizaciji Hrvatske turističke zajednice te uz podršku sustava turističkih zajednica, u narednim danima obići Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju, odnosno Trogir, Split, Hvar, Korčulu, Dubrovnik i Cavtat te grad Zagreb s okolicom.

Kažu da u fokusu njegovog obilaska Hrvatske ukupna turistička ponuda navedenih destinacija te da će materijali biti objavljeni u posebnom vikend izdanju dnevnog lista FD Persoonlijk koji izlazi u nakladi od 150.000 i čiji su čitatelji u prvom redu nizozemski poduzetnici i gospodarstvenici koji spadaju među osobe s najvišim primanjima u zemlji.

Foto: Pixabay

Osvrt nizozemskog novinara na hrvatsku turističku ponudu izaći će, tvrde, i u inflight magazinima KLM-a, Flying Dutchman magazinu, koji se tiska u nakladi većoj od 180.000 primjeraka te u Holland Herald magazinu, koji se tiska u nakladi od preko 100.000 primjeraka.

Ističu i kako će Hrvatska tijekom rujna i listopada biti domaćin predstavnicima jednih od najčitanijih medija u Nizozemskoj te da će se u našoj zemlji snimati i reality show.

Poručuju i kako emisija Expeditie Robinson, koja je snimana ovog proljeća na području Zadarske županije, uskoro kreće s emitiranjem, a trebalo bi je pratiti oko 1,5 milijuna gledatelja.

K.B.