Tijekom akcije koja je trajala šest sati sankcionirano čak 20 vozača motocikla i mopeda

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 427 prekršaja.

Od navedenog broja prekršaja čak 57 je za alkohol, 154 za prekoračenje brzine, 42 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 12 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 7 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 za zabranu upravljanja i 13 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.

Utvrđena je i najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 2,93 g/kg.
Zabilježeno je 27  prometnih nesreća od kojih je 18 s ozlijeđenim osobama u kojima jedna osoba smrtno stradala, 10 osoba je zadobilo teže, a 19 osoba lakše tjelesne ozlijede.

Nadalje, na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske u nedjelju, 09. listopada, od 14 do 18 sati je provedena akcija „Brzina/MTC/MOP“ kojom su zahvaćeni prekršaji koje čine vozači motocikala i mopeda, te prekršaji nepropisne brzine.

Tijekom trajanja  akcije evidentirano je ukupno  107 prekršaja (20 vozača motocikla i mopeda) od čega  izdvajamo 62 zbog prekoračenje brzine, 5 zbog ne korištenja zaštitne kacige, 4 zbog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, 14 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 zbog tehničke neispravnosti vozila, 2 neregistrirana vozila, dva zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja pod utjecajem droga.

I.G.