TEŠKA NOĆ ZA VATROGASCE Cjelonoćna borba s vatrenom stihijom: “Ledile su nam se cijevi”

OMIŠ – Tri dana vatrogasci bore s vatrenom stihijom koja se proširila iznad Starog sela (Jesenice), javlja Dalmacija danas.  U noći na subotu zapuhala je umjerena bura s pokojim jakim udarom što je bilo dovoljno da ponovno rasplamsa vatru.

Podsjetimo, tijekom noći na intervenciji su aktivno sudjelovali u gašenju vatrogasci s OPZ Omiš, Makarska, Solin, Split, Kaštela s ukupno 30 vozila i 100 vatrogasaca.

Pomoć zračnih snaga uvelike pomaže iznemoglim vatrogascima

Osim zemaljskih snaga, vatrogascima pomažu i zračne snage. Na požarištu je Air traktor i kanader. Pomoć zračnih snaga uvelike pomaže iznemoglim vatrogascima koji se bore sa stihijom na vrlo nepristupačnom terenu.

Foto: DD

Noć je bila vrlo nezahvalna i hladna. Temperatura je bila ispod nule

Protekle noći puhala je bura, daljnji vjetar je ‘okrenuo’ na jugozapad što je uvjetovalo dodatno širenje vatre sa sjeverne strane brda. No, u poslijepodnevnim satima došlo je do slabljenja vjetra, onda je i napredovanje vatrene fronte znatno usporeno, i to je povoljna okolnost za vatrogasce u ovim trenucima.

Kako se doznaje iz razgovora s vatrogascima, noć je bila vrlo nezahvalna i hladna. Temperatura je bila ispod nule i dodatna otežavajuća okolnost je bila što su im se ledile vatrogasne cijevi, piše Dalmacija danas.

D.G.