TELEVIZOR BACIO U MORE Nekome se nije svidjela promjena TV signala

KAŠTEL KAMBELOVAC – Gašenjem starog odašiljača DVB-T i puštanjem u rad novog DVB-T2 na Labinštici u Splitsko-dalmatinskoj županiji krajem prošlog tjedna završen je prelazak na novu digitalnu tehnologiju odašiljanja TV signala u Hrvatskoj. No, nekome u Kaštelima se ova digitalna modernizacija nije svidjela, pa je, kako piše Portal Grada Kaštela, televizor bacio u more!

Nova tehnologija gledateljima zemaljske televizije omogućuje praćenje više kanala nego dosad, kvalitetniju sliku i ton, i što je najvažnije, tvrde u Odašiljačima i vezama, pokrivenost cijelog teritorija signalom visoke razlučivosti.

Druga opcija jest kupovina posebnog prijemnika koji podržava novi digitalni signal. Takvi prijemnici, kakve je potrebno povezati s televizorom, mogu se kupiti u brojnim trgovinama elektroničke opreme i robe široke potrošnje i neki se modeli mogu kupiti po cijenama manjim od 200 kuna.

Ako nemate televizore i digitalni prijemnici koji podržavaju DVB-T2 i HEVC sustav kodiranja, morate ili ste već morali posegnuti za kupnjom posebnog prijemnika koji podržava novi digitalni signal. Takvi prijemnici, kakve je potrebno povezati s televizorom, mogu se kupiti u brojnim trgovinama elektroničke opreme i robe široke potrošnje i neki se modeli mogu kupiti po cijenama manjim od 200 kuna. Ipak, u dane vikenda u mnogim je dućanima vladala nestašica istih.

U međuvremenu, nevjerojatan prizor stiže iz Kaštel Kambelovca. Netko je očito jako ljut promjenom TV signala pa je svoj bijes umjesto u reciklažno dvorište spremio svima na uvid – u more! Kaštelani kažu da se televizor u plićaku “bućka” već danima…

https://www.facebook.com/portal.kastela/photos/a.314992371920997/3412408102179393/?type=3&theater

I.B.