Švicarski Holcim-PRB dobio i drugu etapu u prestižnoj utrci oko svijeta

SVIJET - Švicarska jedrilica Holcim-PRB, pod vodstvom Francuza Kevina Escoffiera, pobijedila je u nedjelju u Cape Townu u 2. etapi Ocean Racea, čime je dobila prve dvije etape prestižne utrke oko svijeta jedrilica s posadama.

Pet jedriličara letećeg jednotrupca Holcim-PRB, porinutog u svibnju 2022. godine, prešlo je cilj Južnoj Africi nakon 17 dana provedenih na moru i prijeđenih 4600 nautičkih milja (7400 km). između Afrike i Brazila.

Utrka je bila tijesna do kraja, jer su francuska posada Biotherma na čelu s Paulom Meilhatom i Amerikanci iz 11th Hour Racinga prešli ciljnu liniju  samo nekoliko desetaka minuta nakon švicarske jedrilice.Jedrilice Team Malizia i Guyot Environnement trebale bi stići u Cape Town tijekom dana.

Ovo je prvi put u povijesti utrke da Imoca, poznati jednotrupci iz utrke Vendée Globea, sudjeluju u Ocean Raceu (ex-Volvo Ocean Raceu), prenosi HRT.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Umijeće plovidbe latinskim i oglavnim jedrima postalo zaštićena nematerijalna baština
Odlukom Ministarstva kulture i medija, Umijeće plovidbe latinskim i oglavnim jedrima duž hrvatske obale postalo je zaštićeno kulturno dobro i uvršteno je u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. Prijedlog da se umijeće plovidbe latinskim i oglavnim jedrima duž hrvatske obale proglasi zaštiće…