Švicarski avioprijevoznik uvodi novu liniju prema Splitu

SPLIT – Švicarski nacionalni avioprijevoznik Swiss u ovogodišnjem ljetnom redu letenja uvest će jednu novu liniju prema Hrvatskoj. Radi se o liniji Ženeva – Split, javlja croatianaviation.com.

Švicarski nacionalni avioprijevoznik objavio je svoj ljetni red letenja za ovu godinu te najavio uvođenje određenog broja novih linija iz Ženeve. U nizu novih linija je jedna prema Hrvatskoj, odnosno Zračnoj luci Split.

Naime, od 3. srpnja Swiss će uvesti liniju Ženeva – Split – Ženeva koja će prometovati dva puta tjedno. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa A220-300 kapaciteta 145 sjedala, a karte još nisu u prodaji. Kompanija je objavila da će booking na novim linijama iz Ženeve biti omogućen na početku ovog mjeseca, dakle u sljedećih nekoliko dana.

Između Ženeve i Splita već postoji direktna zračna linija, naime, na njoj je prethodnih sezona prometovao EasyJet, a ova poznata niskotarifna kompanija najavljuje letove između dva spomenuta grada i u ovoj ljetnoj sezoni, već od travnja.

Swiss je ranije prometovao prema Zagrebu iz Zuricha, no ta je linija ukinuta još prije izbijanja globalne pandemije, te također iz Ženeve prema Puli i Dubrovniku. Linija Pula – Ženeva u ljeto 2021. neće prometovati, dok je linija prema Dubrovniku najavljena od subote, 03. srpnja, svega jednom tjedno.

Nova linija Swissa iz Ženeve prema Splitu, kao i linija prema Dubrovniku, prometovat će kratko, do zadnje subote u kolovozu, dakle samo u špici ljetne sezone. EasyJet pak planira promet na linijama iz Švicarske prema Hrvatskoj do konca listopada.

I.B.