SVI SU POBJEDNICI 3. Radijska regata prekinuta zbog olujnog juga

ZADAR - Treća Radijska regata u organizaciji Novog radija iz Zadra prekinuta je zbog iznimno jakog vjetra tako da pobjednika ovog puta, nema, a u jednoj od natjecateljskih ekipa bili su i predstavnici Morskog HR, koje je predvodio olimpijski pobjednik u jedrenju, Pavle Kostov.

No, nije trebalo puno kako bi se svi sudionici regate usuglasili i zaključili kako su, ustvari, pobjednici današnje regate svi oni koji su nastupili na ovom spektakularnom događaju: Novi radio, Rovinj FM, Radio Zadar, Morski HR,   Media servis, Media oglasi, Radio grupa i Grad Zadar.

Nažalost, vremenski (ne)uvjeti bili su jači od entuzijazma i želje svih posada i skipera koji su se danas po prvi put u povijesti, barem na kratko, regatavali na 3. Radijskoj regati u organizaciji Novog radija Zadar na regatnom polju u Uvali Jazine kod zadarskog mosta.

Iako je regata startala u zakazano vrijeme, te su na nemirno more isplovile četiri posade predviđene u prvom polufinanom plovu, olujno jugo, nažalost, nije dozvolilo da se utrka nastavi drugim polufinalom te finalnim plovom.

Međutim, svi prisutni u Uvali Jazine uživali su u majstorijama zadarskih skipera koji su, doslovno, ostavljali bez daha. Nije ni čudno s obzirom da su ovim jurilicama klase J-70 upravljali olimpijski prvaci Šime i Mihovil Fantela, višestruki olimpijci Petar Cupać i Pavle Kostov te ostali sjajni skiperi i skiperice iz JK Uskok.

Iako regata na moru nije privedena kraju, nema te sile koja će zaustaviti zabavu i sve one dobre vibracije koje se s Branimira sele na Vitrenja, odnosno u prostorije Jedriličarskog kluba Uskok gdje zabavni program, na koji su pozvani svi ljudi dobre volje, počinje u 17 sati. Za dobro raspoloženje pobrinut će brački sastav ŠO! MAZGOON i zadarski DJ Domagoj!

D.G.