Sveučilište u Zadru provodi istraživanje na temu održivog ribarstva

ZADAR – Odjel sociologije na Sveučilištu u Zadru provodi istraživanje na temu „Održivo ribarstvo: društveni odnosi, identitet i zajedničko upravljanje jadranskim ribolovnim resursima“.

– Molimo Vas da odvojite 20ak minuta svog vremena i ispunite upitnik o rekreativno-sportskim ribolovcima i profesionalnim ribarima na Jadranu. Podaci se prikupljaju u okviru istraživačkog projekta „Održivo ribarstvo: društveni odnosi, identitet i zajedničko upravljanje jadranskim ribolovnim resursima“, koji se provodi na Sveučilištu u Zadru, pod financiranjem Hrvatske zaklade za znanost.

Ovim upitnikom nastojimo prikupiti podatke za znanstveni projekt naziva “Održivo ribarstvo: društveni odnosi, identitet i zajedničko upravljanje jadranskim ribolovnim resursima”, koji financira Hrvatska zaklada za znanost.

Istraživanjem se ispituje sličnosti i razlike među ljudima koji se bave ribarstvom i ribolovom u Hrvatskoj vezano uz nekoliko tema:

  • karakteristike ribarske djelatnosti,
  • prakse i korištenje alata,
  • ekonomski i materijalni uvjeti,
  • iskustvo i uvjeti rada,
  • članstvo u organizacijama,
  • povjerenje,
  • pridržavanje pravila,
  • identitet i zdravlje.

Osim Vas, ovaj upitnik ispunit će i drugi stanovnici Hrvatske. Prikupljeni podaci će se koristiti u znanstvene svrhe. Budući da se odgovori neće moći povezati s Vašim osobnim podacima, Vaša anonimnost u potpunosti je zajamčena. Sudjelovanje u istraživanju je dobrovoljno, a ukoliko odlučite sudjelovati možete odustati od daljnjih odgovora na pitanja kada god to želite.

Na pitanja odgovorite iskreno i potpuno, jer se jedino tako mogu osigurati uspješnost i objektivnost istraživanja te njegov znanstveni karakter.

Upitnik i dodatni podaci se nalaze se OVDJE.

Poziv i poveznicu na upitnik slobodno proslijedite svim vašim prijateljima, kolegama i poznanicima među ribolovcima i ribarima, kao i specijaliziranim udrugama i grupama na društvenim mrežama koje okupljaju ribolovce i ribare.”

D.G.