Svetom Nikoli u pohode – Da se tradicija ne prekine

KRALJEVICA – Usprkos jakome jugu i impozantnim valovima, kao i restrikcijama većih okupljanja, Klub podvodnih aktivnosti Adria iz Kraljevice simbolično je obilježio Dan Svetog Nikole i Dan Grada Kraljevice.

Tajnik Nenad Škorić i predsjednik Danijel Frka su zaronili do Svetog Nikole za sve one koji to nisu bili u mogućnosti učiniti i tako održali 12. podmorsko hodočašće.

– Kako smo uvijek tvrdili, Sveti Nikola je ne samo zaštitnik putnika i pomoraca, već i ronilaca koji imaju privilegiju uživati u nama neprilagođenom podvodnom ambijentu.

More je bilo ugodnih 14-16 stupnjeva ali je vidljivost bila dosta slaba.

Nakon ronjenja, kuhano vino, čvarci i slanci podsjetili su nas na masovna ronilačka okupljanja i fešte proteklih godina… a pozdravio nas je i gradonačelnik Grada Kraljevice – kažu iz KPA Adria.

– Kako smo uvijek tvrdili, Sveti Nikola je ne samo zaštitnik putnika i pomoraca, već i ronilaca koji imaju privilegiju uživati u nama neprilagođenom podvodnom ambijentu. More je bilo ugodnih 14-16 stupnjeva ali je vidljivost bila dosta slaba. Nakon ronjenja, kuhano vino, čvarci i slanci podsjetili su nas na masovna ronilačka okupljanja i fešte proteklih godina… a pozdravio nas je i gradonačelnik Grada Kraljevice – kazao je Danijel Frka.

“Ali ne brinite, sve nedaće će proći i već se radujemo sljedećem, 13. podmorskom hodočašću Svetom Nikoli u Kraljevici naredne godine!”, poručuju iz KPA Adria koji su naposljetku čestitali svim roniocima, simpatizerima, pomorcima i ljubiteljima mora i podmorja sretan Dan Svetog Nikole!

https://www.facebook.com/kpaadria.hr/photos/a.475711599904506/481035589372107/?type=1&theater

D.G.