Svećenik pokušao preletjeti ocean privezan s tisuću balona, pa nestao - Pronašli ga nakon tri mjeseca

Brazilski svećenik Antonio de Carli pokušao je letjeti iznad Atlantika, privezan za tisuću balona ispunjenih helijem, no nedugo nakon svog pokušaja je nestao. Tri mjeseca poslije, njegovo tijelo je pronađeno uz obalu jugoistočnog Brazila, potvrdila je tamošnja policija.

Svećenik Antonio de Carli ovim je potezom je htio prikupiti novac za kapelicu za vozače kamiona svojoj župi. Na putovanje je krenuo iz brazilskog grada Paranagua 20. travnja 2008. Na sebi je imao kacigu, termo odijelo i vodootporni kombinezon, a bio je pričvršćen za padobran i 1000 balona.

Htio je oboriti rekord od 19 sati leta balonima. Bio je iskusan padobranac, prošao je obuku preživljavanja, tako da nije bio početnik. Ovo mu je bio drugi put da leti zavezan balonima. U siječnju 2008. se zavezao za 600 balona i otišao na četverosatno putovanje. Tada je poletio iz grada Amperea i sigurno je sletio u Argentinu.

Leš oca Adelira Antonia de Carlija uočio je tegljač na moru u blizini grada Macaea.

- Bili smo gotovo sigurni da je to svećenik zbog različitih elemenata, poput odjeće i materijala korištenog na putovanju balonom. DNK je samo potvrdio naše sumnje - izjavio je u ponedjeljak šef policije Daniel Bandeira.

Svećenik je nestao 20. travnja nakon što je nazvao prijatelje sa svog mobitela i rekao da će se srušiti u ocean.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Papa razriješio Bozanića i za nadbiskupa postavio svog čovjeka iz Dalmacije
Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj poslala je priopćenje u kojem piše da je papa Franjo prihvatio odreknuće zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića od upravljanja Zagrebačkom nadbiskupijom i da će ga naslijediti mons. Dražen Kutleša. “Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj ima čast obavijestiti da je Sv…