Svečano otvoren 10. Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije FIUMARE 2022.

RIJEKA – Na Gatu Karoline riječke svečano je otvoreno 10. izdanje Festivala Fiumare, festivala mora i pomorske tradicije koje se ove godine održava od 25. svibnja do 1. lipnja.

Otvorenje je održano unatoč kiši i lošim vremenskim uvjetima, a festival ne održava samo u Rijeci već se proširio i na neke druge primorske gradove Kvarnera.

– Želja nam je progovarati o našoj pomorskoj baštini koja je bogata i imamo što ostaviti u naslijeđe budućim generacijama. More i pomorstvo značajan su dio našeg identiteta kojeg mi ovim našim festivalom njegujemo i nastavit ćemo tako i dalje – istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora FIUMARE Robert Mohović.

Festival je službeno otvorio riječki gradonačelnik Marko Filipović istaknuvši kako je Rijeka grad koji živi s morem i od mora. najavio je i nove investicije u riječku obalu.

– Izgled naše luke u budućnosti će se mijenjati, izgledat će još bolje nego danas, s privezom mnogih jahti, budući da su u planu brojne investicije koje će izmijeniti vizuru obale na bolje – rekao je Filipović.

Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije Fiumare 2022. promovira Rijeku i Kvarner kroz prezentaciju i valorizaciju baštinskih potencijala u području pomorstva, ribarstva i tradicijske brodogradnje i organizaciju čitavog niza atraktivnih događanja, ali i prezentaciju kvarnerskih destinacija s njihovim specifičnim eko-etno proizvodima. Važan segment manifestacije je edukacija o povijesno-kulturnom naslijeđu Rijeke i Kvarnera.

Detaljan bogat program ovogodišnjeg festivala možete pronaći na ovoj POVEZNICI.

K.B.