Svečana proslava 75 godina Jadrolinije održat će se u Zadru

ZADAR - Iako je sjedište Jadrolinije u Rijeci, državni brodar će u Zadru 5. prosinca imati završnu svečanost obilježavanja 75 godina postojanja uoči blagdana sv. Nikole i Dana pomorstva u organizaciji Ministarstva mora.

Glavni gost direktoru Jadrolinije Davidu Sopti bit će premijer Andrej Plenković.

Proslava će se, kako doznaje portal 057info, održati na brodu Marko Polo – jedinom koji održava međunarodne linije budući da se brod Dubrovnik prodaje.

Na trajektu Zadar prije nekoliko godina održana proslava povodom obilježavanja Dana županije. Trajekt Zadar koji je kupljen i kum mu je bio tadašnji ministar Božidar Kalmeta, godinama je održavao liniju Zadar – Ancona dok ga Jadrolinija nije povukla iz Gaženice nazad u Stari Grad, a linija je ukinuta.

Ove je godine tu međunarodnu liniju iz Zadra održavao trajekt Marko Polo, paralelno sa Splitom. Zbog proslave u Zadru, Jadrolinija je oglasila izvanrednu i to zimsku liniju iz Ancone za Zadar 2. prosinca.

Marko Polo ostaje u Gaženici kako bi se pripremio za veliku feštu Jadrolinije, a na redovnu liniju iz Splita za Anconu 4. prosinca uskočit će brod Dubrovnik.

I.B.