Sve je spremno za 24. Marjanski đir

SPLIT - Grad pod Marjanom ove će subote biti domaćin 4. kola hrvatske Triatlon lige - Memorijala Ivica Radeljić.

Utrke u Super sprint i Sprint triatlonu, nazvane 24. MARJANSKI ĐIR koji će se održavati na području Park šume Marjan i RUC Bene, organizira splitski Triatlon klub. Prva utrka starta u 10:30 sati, a druga u 13 sati.

-Očekujemo oko 120 natjecatelja za super sprint triatlon i akvatlon i oko 150 natjecatelja za  Hrvatsku triatlon ligu, a kraj natjecanja predviđamo oko 15:30 sati. Želja nam je da organizacija natjecanje bude kvalitetna kao i do sada i da sigurnost natjecatelja bude na zavidnoj razini. - rekao je Branko Carević, predsjednik Triatlon kluba ''Split''.

Natjecanje počinje plivanjem u uvali Bene (750 m), a potom slijedi biciklistički dio (8 km). Vozi se krug u zoni izmjene na cesti prije kružnog toka – Institut – Vila Dalmacija – skretanje za Obojenu svjetlost (okretište) – Institut – zona izmjene (Bene). U nastavku je trkački dio ( 2,5 km ) u zoni izmjene Bene – sjeverna Marjanska vrata (okretište) – Bene.

Start 4. Kola HTL-a  je u 13 sati. Obuhvaća jednaku plivačku dionicu u uvali Bene, tri biciklistička kruga (6,5 km) i trčanje dva kruga (5 km) stazom od uvale Bene prema sjevernim marjanskim vratima i natrag.

Zbog biciklističkog dijela natjecanja promet će na spomenutoj lokaciji u subotu biti zatvoren od 10:30 do 11:30 te od 13:00 do 14:45 sati, najavljuju organizatori.

V.K.