SVE JE OTIŠLO U DIM Spremio 20 tisuća eura u kamin, a supruga nije znala i zapalila vatru

Jedna obitelj iz Rima nikada neće zaboraviti ovaj Božić. Dok ih je grijala toplina vatre iz kamina, istovremeno su ostajali bez 20.000 eura.

- Kad sam vidio plamen, htio sam se onesvijestiti - ispričao je Mario za talijanski Il Messegero. On je, naime, sakrio obveznice u kamin, kao i svake godine, jer je mislio kako je to sigurno mjesto na koje lopovi neće zaviriti u slučaju da provale u kuću, no nije računao na to da će njegova supruga zapaliti vatru na Božić.

- Moja supruga nije znala da je novac sakriven u kaminu. Svake godine, prije nego počnemo paliti vatru, novac premjestim na drugo mjesto - ispričao je i dodao kako ove godine to nije napravio na vrijeme i u dim je otišlo 20 tisuća eura.

No, s obzirom na to da je novac bio u obveznicama, postoji šansa da vrati izgubljeno zahvaljujući određenim procedurama i mehanizmima zaštite.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) obveznice definira kao dužnički vrijednosni papir (za razliku od dionice koja je vlasnički vrijednosni papir), što znači da imatelju obveznice, u određenom roku, pripada pravo na povrat određenog iznosa glavnice i pripadajuće kamate, piše Dnevnik.hr.

D.G.