Sutra se održava najstariji plivački maraton na Jadranu

CRIKVENICA - Više od 270 domaćih i stranih sudionika sudjelovat će sutra, na blagdan Velike Gospe, na 112. Plivačkom maratonu Šilo-Crikvenica. Prvi put otkad se održava maraton start je u kasnim poslijepodnevnim satima.

Ovo tradicionalno događanje sastavni je dio programa "Crikvenica Summer Showtime", okuplja rekreativce i profesionalne plivače, a mnogi sudionici iz raznih zemalja s užitkom će odmjeriti snage i uključiti se u jednu od najstarijih turističko-sportskih razglednica s Jadrana.

Prijavljeno je 277 sudionika, od čega 214 plivača i 63 plivačice. Osim iz Hrvatske, natjecatelji dolaze iz Slovenije, Italije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovačke, Australije, Ukrajine i Mađarske. Najmlađi sudionik je devetogodišnji plivač s područja Rivijere, a najstariji sudionik ima 73 godine i dolazi iz Slovenije. Ovogodišnji će maraton plivati i jedna peteročlana te četiri tročlane obitelji. Jedna od zanimljivosti je svakako i natjecanje čak dva para blizanaca iz Slovenije.

Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u 18 kategorija. U tijeku trajanja natjecanja primjenjuju se pravila Hrvatskoga saveza za daljinsko plivanje, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri.

Po prvi puta otkada se održava maraton, start je u kasnijim popodnevnim satima, točnije u 18:00 sati iz mora u Šilu na otoku Krku, a cilj je na vrhu zapadnog lukobrana ispred Gradskog plivališta u Crikvenici. Službeni završetak natjecanja je u 19:30 sati, a svečana dodjela nagrada održat će se u 20:30 sati na Trgu Stjepana Radića, nakon čega slijedi glazbeno-zabavni program.

Organizator 112. Plivačkoga maratona Šilo-Crikvenica je Turistička zajednica Grada Crikvenice.

J.K.