FOTO Ovako izgledaju nedavno obnovljeni riva i šetnica na Susku: "Otok je od pijeska, treba obnavljati svake 2-3 godine"

SUSAK - S otoka Suska otočani nam šalju snimke rive koja je nedavno čak i obnovljena.

More ju je već načelo, a u ništa boljem stanju je jednako tako obnovljena šetnica.  

Upit smo poslali Županijskoj lučkoj upravi Mali Lošinj i Gradu Malom Lošinju, koji su nadležni za održavanje ovog dijela pomorskog dobra na otoku Susku.

- Možemo se referirati jedino na ono područje koje pod nadležnosti ŽLU Mali Lošinj a radi se o fotografiji iz koje je vdiljv pomak jedne poklopnice pri glavi gata uslijed vremenskih atmosferlija koje su za vanjsko pozicionirane otoke česta prirodna pojava.

Pomak poklopnice je evidentiran i sanirati će se kada vremenski uvjeti dozvole i budu zadovoljeni sigurnosni uvjeti rada - odgovorili su nam iz Županijske lučke uprave Mali Lošinj, koji su nadležni za rivu i luku.

Pješčani otok nema dobro uporište za stabilnu rivu i šetnicu

Šetnica je pak odgovornost Grada Malog Lošinja:

- Bio sam tamo već krajem rujna i poslikao sam sve. Plan je da se to riješi kroz travanj i svibanj. Ne radi se o tome da nema novca, nego je sada loše vrijeme, bure, jugo itd. Ako to saniramo sad, onda bi proljeće opet morali sanirati - kaže nam Robert Paljević, iz komunalnog redarstva Malog Lošinja.

Na komentar o tome da je šetnica nedavno sanirana, odgovara:

- Djelomično je bilo sanirano, ali se opet otvorilo. Tamo je pijesak i specifična je situacija. Nema jakog uporišta ni temelja. Postepeno more izbija i otvaraju se rupe.

Nema čvrste podloge i svake dvije do tri godine se kompletno to mora uređivati - odgovara nam Paljević.

Jurica Gašpar