Surfer opisuje kako je preživio napad morskog psa

HONOLULU - Surfer se spasio zahvaljujući svojem brzom razmišljenju i hitroj reakciji kolega surfera koji su mu podvezali ranu i doveli ga do obale.

- Ležao sam na dasci kada me morski pas zgrabio za nogu - rekao je 58-ogodišnji Mike Morita za emisiju Dobro jutro Ameriko. On je prošlu nedjelju bio na jutarnjem surfanju u blizini Kewalo Basina kod obale Honolulua kada se zbio nemili događaj.

Morita, veteran surfanja, kazao je da su mu instinkti odmah proradili te se počeo boriti s morskim psom. Rekao je kako ga je dva puta povukao u more, a pustio ga je tek nakon udarca u škrge.

Život su mu spasili kolege surferi koji su, na njegovo traženje, podvezali ranu i doveli ga do obale. Medicinsko osoblje je kasnije potvrdilo da bi bez takve brze reakcije vjerojatno iskrvario prije no što bi stigao do obale.

Otac dvoje djece izgubio je u napadu desno stopalo te ostaje u bolnici dok se ne oporavi, prenosi Good Morning America.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Surfer u teškom stanju nakon napada morskog psa
Nakon što je 58-ogodišnjeg surfera morski pas u nedjelju na Havajima ugrizao za nogu, hitna medicinska služba objavila je kako je ozlijeđeni u teškom stanju. Ovo je četvrti incident s morskim psima ove godine na Havajima. U ožujku su dva morska psa napala plivača razderavši mu ruku i