Supetarski vatrogasci u emotivnoj poruci: “Naše misli, molitve i srca su s vama”

SUPETAR – Vatrogasci Supetra emotivnom porukom podrške, ali i konkretnom reakcijom, odlučili su pomoći nastradalom stanovništvu Banovine u potresu.

“Kao prvo… naše misli, naše molitve i naša srca su sa Petrinjcima, Glinjanima, Siščanima i sa svim narodom Banovine stradalom u potresu.

Ovim putem im poručujemo da se drže i izdrže jer prema njima, dok pišemo ove retke, hita pomoć iz svih krajeva Lijepe naše.

Drugo je poruka svim našim članovima i svim bračkim vatrogascima:

Sustav je pokrenut, budite spremni.

Pratite obavijesti na našoj stranici. Pratite operativne komunikacijske kanale vaših postrojbi i sve potrebne informacije, naputke i eventualne zapovijedi dobit ćete na vrijeme od svojih nadređenih putem uobičajenog zapovjednog lanca.

Treće je apel našim sugrađanima i svim našim Bračanima da kao i uvijek kad je bilo najpotrebnije i ovom trenutku pokažu svoju humanosti i zajedništvo.

U satima i danima koji će uslijediti ukazat će se niz prilika i mogućnosti da ljudima koje zatekla ova strašna nesreća pomognete i olakšate im muke u koje ih je ova nezapamćena prirodna katastrofa bacila, na vama je da ih prepoznate i iskoristite.

Uopće ne sumnjamo u vas!”, poručili su vatrogasci iz Supetra.

U međuvremenu, pristigla je obavijest da od sutra (30.12.) počinje prikupljanje hrane i higijenskih potrepština na otoku za potrebite sa područja stradalog u potresu.

Sabirna mjesta:
* Crveni križ (Supetar) – od 7:30 do 20:00
* Sutivan – Turistička zajednica – od 8:00 do 12:00
* Postira – Pastoralni centar – od 7:30 do 19:30
* Pučišća – ex hotel Porat – od 8:00 do 13:00
* Bol – Centar za kulturu – od 8:30 do 11:00 i od 17:00 do 18:00
* Nerezišća- Kod Keti – od 8:00 do 12:00
* Milna – DVD Milna – od 8:00 do 9:00 i od 18:00 do 19:00

Prikupljaju se NEKVARLJIVE namirnice (brašno, ulje, sol, sećer, tjestenina, dugotrajne konzerve)!

D.G.