Supetarska gradonačelnica u sukobu s hotelskom kućom traži pomoć Vlade

SUPETAR – Gradonačelnica Supetra Ivana Marković se u Facebook objavi ponovno osvrnula na hotel Svpetrvs. U novoj objavi Marković je pozvala vladu da dostavi prijedlog sporazuma za rješenje problema između Grada i hotela.

Njen status prenosimo u cijelosti:

“Slijedom proteklih događaja, s odmakom od nekoliko dana, želim se osvrnuti na sljedeće:

Nakon sedam dana čekanja na odgovor hotelske kuće, a nastavno na prijedlog Grada Supetra o napuštanju prostorija Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar i smirivanju situacije radi daljnjih razgovora, njihov odgovor nije bio pozitivan.

Ovim putem pozivam Vladu RH da nam dostavi prijedlog sporazuma za rješenje ovog problema u koje su nas uveli radi svojih odluka, a o kojem će raspravljati Gradsko vijeće. Ono će razmotriti, a posljedično prihvatiti, odbiti ili dati građanima na odlučivanje putem referenduma.

Smatram nužnim sazvati i Zbor građana radi upoznavanju građana sa svim detaljima. Predlažem Gradskom vijeću ili Mjesnom odboru Grada Supetra da sazovu isti, a na kojem bi se trebalo javno raspraviti o cijeloj problematici, donijeti odluku o daljnjim koracima, te raspraviti o eventualnom prijedlogu sporazumnog rješenja dostavljenog od strane Vlade RH ili hotelske kuće.

U priopćenju i reakciji Supetarske podružnice stranke koja je pravomoćno osuđena za korupciju, nisu niti jednom riječju osudili upad u gradsku imovinu kojom, putem svojih udruga upravlja Grad Supetar. Očito je da su se ljudi koji trenutno vode tu organizaciju postavili izdajnički prema interesima Grada i gradske imovine i to prvenstveno radi svojih osobnih interesa- kojih i za koga, zaključite sami. Svakako to treba jasno kazati i u kontekstu prošlogodišnjih lokalnih izbora.

Iza mene, koja predstavljam Grad Supetar, nije stala ‘horda ljudi’ već građani kojima je dosadila samovolja i nepoštivanje propisa i Zakona RH te kontinuirano višegodišnje svojatanje javnih površina i pomorskog dobra”, napisala je Marković na Facebooku.

D.G.