Sunčano i toplo, no vrlo uskoro očekuje nas ozbiljno pogoršanje vremena!

Nad Jadranom se veći dio dana zadržava polje izjednačenog i malo sniženog tlaka zraka, no u noći se sa zapada približava nova ciklona.

Uživajte u suncem okupanom danu jer veselje neće predugo potrajati. Stiže nam poprilična kiša praćena grmljavinom i jakim jugom i to diljem Jadrana.

No, za sad se koncentrirajmo na današnju situaciju. U prvom nas dijelu dana očekuje sjeverozapadni vjetar , uz obalu bura 6-16, još ujutro na južnom Jadranu sjeverozapadni vjetar i do 20 čvorova. Sredinom dana i poslijepodne vjetar će slabiti na 4-14 čvorova, te zatim okretati na jugo i uz obalu na jugozapadni vjetar . More 2-3, u smirivanju na 1-2. Vidljivost 10-20 km.

Drugi dio dana označava i približavanje ranije spomenute ciklone pa se očekuje jugo u jačanju na slabo do pojačano, od sredine noći na umjereno do jako. More malo do umjereno valovito, sutra umjereno valovito i valovito. Kasno u noći postupno naoblačenje a do sredine noći moguća je kiša ili pokoji pljusak s grmljavinom i to uglavnom prema otvorenome moru južnog i srednjeg Jadrana.

Poteškoća u pomorskom i cestovnom prometu danas naravno nema, a temperature će dostizati najviših 17 Celzijevih stupnjeva.

J.T.