"Šumska soba" koja će se 'otvoriti' na Kamenjaku malim će Istrijanima ponuditi nezaboravne avanture

Mališani iz Istre od listopada će imati novu vrstu zanimacije - "Šumsku sobu" koja će se 'otvoriti' na Kamenjaku i malim istraživačima i istraživačicama u predivnim šumama u okolici Premanture, ponuditi nezaboravne avanture.

„Šumsku sobu“ vodit će odgojitelj Tvrtko Grgić, a ona je zamišljena kao izlet, program organiziran da djeci pruži saznanja o prirodi oko nas, razvije kod njih ljubav prema okolišu i pruži im užitak boravka na svježem zraku, piše Istra24.

S radom počinju 2. listopada, okupljanje je u 9 sati, a točna lokacija javit će se roditeljima nakon prijave s ostalim uputama o odjevnim predmetima i stvarima koje dijete treba ponijeti.

Boravak u „Šumskoj sobi“ može biti cjelodnevni, poludnevni, a postoji mogućnost „drop- in-a“. Po potrebi će se organizirati i poslijepodnevna druženja. Program je namijenjen djeci u dobi od 3 do 6 i od 7 do 12 godina.

- Tijekom boravka u prirodi djeca će imati priliku istražiti prirodne staze, naučiti o biljkama i životinjama u šumi te sudjelovati u zabavnim igrama i radionicama. Ova izletna avantura djeci pruža priliku da se povežu s prirodom, razviju svoju kreativnost i istraže fascinantan svijet oko sebe. Šuma je prepuna iznenađenja i svakodnevno nas podsjeća na čaroliju prirode koju trebamo čuvati i štititi, navode iz Šumske sobe. Inače, tijekom cijelog izleta djeca će biti pod nadzorom Tvrtka Grgića koji ima iskustva u vođenju ovog suvremenog načina edukacije.

Grgić je, naime, završio Učiteljski fakultet u Zagrebu te pri Olimpijskom odboru Hrvatske, za teniskog i skijaškog trenera. Čak 15 godina radio je u najboljim vrtićima Zagreba gdje se usavršio u svojoj struci. Pet godina radio je u vrtiću u Kini te izučio jedan od najnaprednijih edukacijskih sustava u svijetu. U zadnjih nekoliko godina proučava koncept šumskog vrtića koji u skandinavskim zemljama i u Njemačkoj postoji već niz godina te ga odlučio primijeniti u svojoj „Šumskoj sobi“.

Iskustvo i znanje stekao je i kao otac osmero djece koja su uspješna u školi i svojim hobijima i interesima.

A.B.