Sukošan uređuje svoju obalnu crtu

SUKOŠAN - U siječnju su počeli radovi na uređenju jedne od četiri faze lungomare Sukošan koji će se prema Urbanističkom planu uređenje protezati u dužini od 1 700 metara. Općina Sukošan već je počela s uređenjem svog priobalja, uz pomoć Županijske lučke uprave i novca koji su u uređenje lučice, dobili od Države, a sada sami ulažu na područje Malenica, javlja 057info.

Tamo je radove dobila Minigradnja iz Vodica, koja je radila Muraj te uređenje dijela plaže Kolovare, s rokom od 7 mjeseci, na iznos od gotovo 700 tisuća eura.

Foto: 057info

Do kraja srpnja bi se trebao srediti potez  od Tustice, uz koju smo naišli na prokopan morski kanal, do kafića Labocca. Projekt su napravili u Fia factum koji su predvidjeli rekonstrukciju obalnog pojasa, uređenje plaže, zelenih površina i parkirališta.  Sve to bi trebalo biti spremno za nadolazeću ljetnu sezonu.

Tko će i o čijem trošku nastaviti uređenje iduće faze. Načelnik Ante Martinac najavio je kako će lučicu u drugoj fazi urediti Županijska lučka uprava!? Urbanistički plan uređenja  obalnog pojasa izrađen je za potez od Tustice do Solina.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Graditelji vila u Sukošanu tvrde: “Nismo mi ti koji su gradili na pomorskom dobru!”
Tvrtka Kamen Mediteran, jedna od onih koji grade zgrade uz pomorsko dobro u Sukošanu, na naš upit o očitovanju, kategorički odbijaju da su oni ti koji su gradili na pomorskom dobru. Naprotiv, reagirali su zahtjevom za ispravak informacija koje smo objavili u članku SLUČAJ SUKOŠAN Kako su ekskluzivne vile ukrale
SLUČAJ SUKOŠAN Kako su ekskluzivne vile ukrale pomorsko dobro?
SUKOŠAN - Malo je gdje na hrvatskoj obali preostalo prostora gdje nisu zagrabili, što domaći, što strani okupatori uz pomoć domaćih izdajnika u pomorsko dobro, koje je opće dobro i nipošto ne može imati status vlasništva. Jedan od najbahatijih primjera kojeg smo pratili i snimali posljednjih godinu dana je slučaj