Sukošan će dobiti novi obalni pojas vrijedan 10 milijuna kuna

SUKOŠAN – Sukošan će do kraja ove godine dobiti novu lučicu u vrijednosti od 10 milijuna kuna. U tijeku su radovi koje provodi Županijska lučka uprava Zadar, a uključuju sanaciju obalnog zida ukupne dužine 432 metra te izvedbu novog mula na mjestu uklonjenog duljine 12 metara.

– Projekt sanacije obalnog pojasa u Sukošanu ostvaruje se sredstvima resornog ministarstva, Županijske lučke uprave i Zadarske županije, uz operativnu podršku Općine Sukošan. Ovo je samo jedno u nizu ulaganja u lučku infrastrukturu na području Zadarske županije. U proteklih 5 godina uloženo je više od 250 milijuna kuna u sanaciju luka i lučica u svim dijelovima naše županije, a imamo još niz projekata u fazi realizacije ili pripreme – poručio je župan Božidar Longin koji je obišao radove u pratnji načelnika Općine Sukošan Ante Martinca i ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar Davora Škibole.

Foto: ZDŽ

– Zadovoljni smo što je Zadarska županija, odnosno Županijska lučka uprava prošle godine dobila više od 13 milijuna kuna nacionalnih sredstava te tim novcem kao i sredstvima iz drugih izvora nastavljamo ulagati lučku infrastrukturu diljem naše županije. Tu je vidljiva prava sinergija i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama ostvariti još niz projekata na dobrobit naših stanovnika – dodao je župan.

Predviđeno trajanje projekta uređenja dijela obalnog pojasa u Sukošanu unutar granica lučkog područja je 15 mjeseci. Izvođač je tvrtka Akropolis d.o.o. iz Splita, a stručni nadzor provodi PI konzalting d.o.o.

Foto: ZDŽ

– Planirano rješenje predviđa izgradnju novog obalnog zida, rekonstrukciju završne površine postojećih gatova te obalnu šetnicu – kazao je ravnatelj ŽLU Zadar Davor Škibola koji je ovim putem zahvalio Zadarskoj županiji i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture koji sustavno pomažu u njihovim aktivnostima.

D.G.