Sudjelujte u trećem lignjolovu u Sutivanu i saznajte oće li bit sriće

SUTIVAN – Lov na lignje priprema se ovu subotu u Sutivanu. Riječ je o trećem po redu lignjolovu koji se već udomaćio pod nazivom “Je bilo sriće?”.

Pravila “igre” su jednostavna. Lovi se iz barke na potezu od Mlina na Bunti do uvale Bačve, a panulavanje je zabranjeno. Ekipe se mogu prijaviti isti dan od 15.30 sati do 16.00 sati ispred Kavanjinovih dvora, sudjelovanje je besplatno, a ulov ostaje vlasniku.

Foto: Studio Gabrić/Franjo Mlinac

Samo natjecanje počinje u 16.30, a završava u 19 sati, kada bi svi natjecatelji trebali biti u portu na službenom vaganju, ispred atrija Kavanjinovih dvora. Tko ne bude na službenom početku u 16.30 sati kada je isplovljavanje ili u 19 sati na službenom vaganju, biti će diskvalificiran, poručuju iz organizacije.

Najbolji natjecatelji osvojit će novčanu nagradu, a dijelit će se i medalje za prva tri osvojena mjesta. Nagrada će se dijeliti za najveću, ali i za najmanju ulovljenu lignju.

U sklopu manifestacije održat će se i gastro program uz glazbu i degustaciju bakalara i crnog rižota.

Foto: Lignjolov u Sutivanu/Studio Gabrić/Franjo Mlinac

Gastro večer kao nastavak na lignjolov dio je projekta “Nauka i lavura o stivanskom brodovlju” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan. Projekt je odobren na natječaju LAGUR-a Brač, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 172.637,72 kuna, od čega Europska Unija sufinancira 85%, a Republika Hrvatska 15%.

K.B.