Sudario se s vozilom Hitne pomoći - sva sreća pa mu nije trebalo pomoći

MEDULIN - 39-godišnji francuski državljanin nije obraćao previše pozornosti na vozilo hitne medicinske pomoći koje je davalo svjetlosne i zvučne signale pa je zaradio prekršajnu prijavu.

Nesreća se dogodila kada je 39-godišnji francuski državljanin upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, iz smjera Medulina u smjeru Pule. Vozač se nailaskom vozila hitne medicinske pomoći, koje je davalo svjetlosne i zvučne signale te je bilo na hitnoj intervenciji, nije pomaknuo u desno, već je započeo skretati u lijevo. Pritom je došlo do sudara te vozilo hitne medicinske pomoći udarilo u zadnji dio automobila, donosi Istra24.

A što iz ove bizarne prometne nesreće možemo naučiti? Pa to da vozilima Hitne pomoći, ali i ostalim hitnim službama uvijek moramo dati prednost.

Ako se radi o cesti koja ima jednu prometnu traku, vozači se pomiču u svoju desnu stranu, a ako se radi o prometnici koja ima dvije ili više prometnih traka u istom smjeru, tada se vozači u lijevoj prometnoj traci pomiču lijevo, a vozači u desnoj prometnoj traci pomiču se u desno, dakle stvaraju slobodan koridor za prolazak vozila hitnih službi.

J.T.