Sud oslobodio Novaljca koji je pobacao ležaljke s plaže i psovao Zagrepčane

NOVALJA –  “Ne diraj mi ležaljku, ne pomiči je ni milimetar, gubite mi se iz dvorišta, jebem vam mater, pun mi vas je k…”, vikao je 60-godišnjak iz Novalje ovog ljeta na kupača koji se poželio smjestiti na plaži koju tamošnji mještanin očigledno smatra svojom imovinom. Kada je ugledao Zagrepčanina i njegovu suprugu kako su “bezobzirno zauzeli” mjesto na lokalnoj plaži, iskazao je nezadovoljstvo i objasnio im kako tu nisu dobrodošli.

Policija je podnijela optužni prijedlog nakon kojega je optuženi negirao krivnju i počinjenje prekršaja za koji ga se tereti. Nije točno da je, dana 11. kolovoza 2021. godine u 18:10 sati na plaži u blizini konobe “Arka”, zbog nesuglasica oko ležaljki na plaži, glasno vikao na 33-godišnjaka, piše 057.info.

Supruga je policiji posvjedočila kako je okrivljenik glasno vikao na njezinoga muža, dok je muž bio u moru i primijetio da je nepoznati muškarac prišao njegovim ležaljkama i gurnuo nogom.

– Rekao mi je da ne diram ležaljke, da je nisam pomaknuo ni milimetar, uz sve psovke. Rekao sam da ću zvati komunalnog redara, a on je odgovorio da zovem koga hoću te nam je izbacio ručnike i ležaljke, nakon čega sam pozvao policiju, svjedočio je Zagrepčanin.

Novaljac, koji je već jednom osuđen zbog prekršaja iz istog zakona, rekao je u završnoj riječi kako je normalnim tonom bez ikakvih uvreda zamolio mušku osobu da ne dira njegovu ležaljku i ne pomiče je niti milimetar. Sud nije mogao nedvojbeno utvrditi je li okrivljenik kritičnog narušavao javni red i mir na način kako mu se to stavlja na teret optužnim prijedlogom, te ga je oslobodio optužbe.

I.B.