Sud odbio zahtjev koncesionara da se zaustave radovi na Lapadskoj obali

DUBROVNIK – Grad Dubrovnik odnio je prvu pobjedu u sukobu s koncesionarom marine na Lapadskoj obali, tvrtkom Laguna Trade. Stiglo je, naime, rješenje Općinskog suda u Dubrovniku kojim je odbijen zahtjev navedene tvrtke za određivanjem privremene mjere, odnosno zaustavljanjem radova na projektu rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale.

Ovo je drugi put da je tvrtka koncesionar na pomorskom dobru, Laguna Trade, pokušala zaustaviti radove na ovom javnom projektu, čiji dovršetak jedva čekaju i stanovnici Lapadske obale. Naime, Visoki upravni sud Republike Hrvatske u rujnu prošle godine poništio je privremenu mjeru kojom je Upravni sud u Splitu zabranio Gradu izvođenje radova.

Foto: Grad Dubrovnik

U dubrovačkoj gradskoj upravi uvjereni su da tvrtka Laguna Trade neće tako lako odustati te da će nastaviti koristiti sve dostupne pravne mogućnosti kako bi zaustavili Grad u realizaciji projekta.

– Grad je uvijek spreman za razgovore, ali ne nauštrb stanovnika i njihovih interesa. Ovo je zakonit javni projekt sa zakonitom građevinskom dozvolom što je potvrdilo više sudova i vjerujem da će biti završen unutar ugovorenih rokova – poručio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale (II, III i IV faza izgradnje) kapitalna je investicija od javnog interesa koje ujedno predstavlja najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina, a projekt je u cijelosti financiran EU i nacionalnim sredstvima, priopćeno je iz Grada Dubrovnika.

J.K.