Studenti u Splitu dijele večere beskućnicima

SPLIT - U sklopu akcije Humano srce splitskog Sveučilišta, studenti i zaposlenici će svakog tjedna srijedom dijeliti večeru korisnicima prenoćišta za beskućnike Udruge Most, koje trenutno skrbi o 34 korisnika, izvijestili su u petak iz Sveučilišta.

Večeru, koju je pripremio Studentski centar, korisnicima su podijelili prorektor za studente, nastavu i poslovanje Nikola-Koceić-Bilan, prorektor za znanost i kvalitetu Igor Jerković i predstavnici Studentskog zbora Marija Šarić i Tomislav Šoletić.

Mladen Božanić, voditelj Centra za beskućnike, koji trenutno skrbi o 34 korisnika, izrazio je zadovoljstvo nastavkom akcije koja se već ranije pokazala iznimno uspješnom.

- Akcijom, koja je na prijedlog rektora Dragana Ljutića jednoglasno prihvaćena odlukom Senata, Sveučilište još jednom želi pokazati da je pokretač ili aktivan sudionik svih društvenih zbivanja u svojoj lokalnoj sredini, pa i onih kojima je cilj pomoć u situacijama kada je to najpotrebnije - poručili su iz Sveučilišta Split, prenosi Glas Istre.

Hina