STRIKOMAN POZVAO SPLIĆANE Sudjelujte u milenijskoj fotografiji posvećenoj Anti Mrvici

SPLIT – Mnoge je prije tri tjedna rastužila vijest da je u 69. godini života preminuo dr. sc. Ante Mrvica, legendarni umirovljeni koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dalmacije.

Fotograf Šime Strikoman snimit će ovog utorka, 2. ožujka, u 12 sati milenijsku fotografiju u čast Ante Mrvice; piše Dalmacija Danas. Sve će se dogoditi na gatu 25 trajektne like Split.

– Od papira ćemo, prema fotografiji složiti lik Ante Mrvice, dimenzija 20×17 metara. Događaj će se odviti na gatu 25 splitske luke, bez puno ljudi, zbog epidemioloških mjera, no molimo zainteresirane volontere da nam pomognu kod postavljenja scene u utorak od 9 sati. Snimanje realiziramo uz pomoć Jadrolinije Rijeka, Lučke uprave Split i JVP grada Splita – potvrdio je za Morski HR Šime Strikoman.

Ante Mrvica bio je hrvatski pomorac, sveučilišni profesor, te koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dubrovnika.

Umirovljen je krajem kolovoza 2017. godine; za Jadroliniju je radio 27 godina, te je bio proglašen Komunikatorom godine – 2018. godine mu je uručena nagrada, kao priznanje za njegovu ukupnu karijeru. Za svoj rad dobio je brojna priznanja, a Splitsko-dalmatinska županija mu je 2019. godine dodijelila nagradu za životno djelo. Njegova veličina i karizma bila je nevjerojatna.

PROČITAJTE JOŠ:

Šime Strikoman snima 730. milenijsku fotografiju, posvećenu Anti Mrvici