STRAVA I UŽAS NA TURSKOJ OBALI Turisti čamcima bježe pred vatrenim zidom

Turska se i dalje bori s velikim požarima koji su prisilili brojne turiste na bijeg čamcima iz popularnih ljetovališta. Mnogi od njih godinama dolaze u Tursku na ljetovanje, požara je kažu bilo i prije, ali nikad u ovakvom razmjeru.

Više od 120 požara dosad je stavljeno pod kontrolu, no vatrogasci i pomoć koju im je stigla izvana i dalje pokušavaju obuzdati 7 novih požara koje dodatno potpiruje jak vjetar. Prema posljednjim podacima poginulo je 8 osoba, piše BBC.

Cijeli vikend trajala je evakuacija turista i lokalnog stanovništva s obala Turske, do kojih je stigao vatreni zid. Ljudi su evakuirani privatnim brodicama.

– Nešto je drugačije. Ovako nešto još nisam vidjela. I prije smo znali imati manje požare, ali ovakvo razaranje nikad nisam vidjela – kazala je jedna od evakuiranih mještanki.

Istražitelji sumnjaju da su požari podmetnuti, a dosad je uhićena jedna osoba za koju se sumnja da je podmetnula barem jedan od požara.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

PLENKOVIĆ U TURSKU ŠALJE KANADER: “Cijenimo njihovu pomoć nakon potresa”
TURSKA GORI Poznata ljetovališta okružena požarima, NBA igrač Erdoganu: “Imaš 8 privatnih zrakoplova, a nijedan za gašenje!”