Strani mediji prenose loša iskustva turista u Hrvatskoj: “Nikad se neću vratiti”

Mnogobrojni turisti su se šokirali kada su vidjeli cijene tijekom ljetovanja u Hrvatskoj, pišu njemački i austrijski mediji TZ, Merkur i Heute, prenoseći njihove izjave u kojima tvrde da više ne misle u Hrvatsku na odmor.

Naime, dva njemačka medija, TZ i Merkur, navode kako je smještaj za turiste u Hrvatskoj poskupio za 30 posto pa pritom prenose izjavu predsjednice Udruge obiteljskog smještaja Hrvatske Barbare Marković koja kaže da je Hrvatska ” 25 posto skuplja od konkurencije, ne samo za noćenje, nego i za svu drugu relevantnu ponudu”.

- Hrvatska je sad skuplja od Španjolske i Grčke, a cijene su svakim danom sve veće - kazala je Marković.

Prema riječima koje prenose ti mediji, Hrvatska je dosad bila tipična destinacija za obiteljski odmor i zalagala se za masovni turizam.

- Deset neukusnih ćevapčića, šaka smrznutog mesa i malo pivo koštali su me nešto manje od 25 eura. Zaokružila sam račun na 25 eura, ali pozamašna svota mi je stvarno bila teška za želudac - navela je turistica iz Beča pa precizirala da je ćevape platila 17,50 eura, a pivo sedam eura, prenosi Fenix Magazin.

Turisti se žale i na cijene dnevnih ležaljki koje se plaćaju i 40 eura.

- Više neću ovdje na odmor - rekao je jedan njemački turist.

Kako god, bila to negativna kampanja, preuveličavanje ili tužna istina, činjenica je da ovakvim negativnostima još nismo svjedočili u ovolikoj mjeri. Bar ne od stranih gostiju, domaći se poduže osjećaju nepoželjno i kao da im je odmor u Hrvatskoj onemogućen zbog cijena, prenosi N1.

I.B.